Dato Torsdag d. 2. februar 2023, kl. 17:00
Sted Skovvejskirken, Sankt Jacobsvej 1B, 2750 Ballerup
Tonny Aagaard Olesen
SK Kyndelmisse - andagt

Fejring af Kyndelmisse i Skovvejskirken torsdag 2. februar kl. 17.

Andagt og pilgrimsvandring

Når julen er overstået og vi har skålet nytåret ind og sendt de Hellige tre Konger afsted, fejres en smuk lys-messe i kirken: kyndelmisse.  Ca. 40 dage efter Jesu fødsel – 2. februar – blev lysene i middelalderen indviet i kirken. Nu var halvdelen af vinteren er forbi, kyndelmisse havde slået sin knude og Kjørmes Knud lovet, at nu ville kulden aftage!

Sognepræst Tonny Aagaard Olesen prædiker. De smukke kyndelmisse-tekster oplæses. Velkommen til andagt og efterfølgende hyggeligt fællesskab i Skovejens mødesal. Her kan købes suppe, pandekager, vin og vand og kaffe/te for 50 kr.

Tag med Kjørmes Knud på pilgrimsvandring kl. 15.30 inden kirkegang i Skovvejskirken:

Kyndelmisse er også pilgrimmenes nytår og for dem der har tid og lyst mødes vi ved muslingeskallen nedenfor Ballerup kirke kl. 15.30 og vandrer sammen 1 times tid. Denne vandring er ganske særlig: for vi fejrer nemlig pilgrimmenes nytår. Vi begynder ved Ballerup kirke og slutter ved Skovvejskirken. Rundt omkring i Ballerups landskaber findes mange jakobsstier, der minder os om, at vi går i fodsporene på de pilgrimme, der vandrede på caminoen på vej ned mod Santiago de Compostella.

Spisning efter Andagt / Kyndelmisse

Det koster 50 kr. for suppe/pandekager og drikkelse. Betaling foregår på dagen via kirkens mobilepay eller kontant. Har du brug for kirketaxa til og fra kan den bestilles via kirkekontoret senest onsdag 1. februar. på telefon 44609051

Arrangementet forventes at slutte ca. kl. 20