Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Højmesse - Langfredag, hvor koncertmester Johannes Søe, violin, medvirker

APR
07

Højmesse - Langfredag, hvor koncertmester Johannes Søe, violin, medvirker


Dato Fredag d. 7. april 2023, Kl. 10:00 til kl. 11:00
Sted Ballerup Kirke, Sankt Jacobsvej 1B, 2750 Ballerup
Medvirkende
Tonny Aagaard Olesen
Pris
Gratis
Højmesse - Langfredag, hvor koncertmester Johannes Søe, violin, medvirker


Langfredag 

Langfredag bliver Jesus korsfæstet, han dør, og han bliver begravet. Men hvad markerer vi denne dag, og hvorfor kalder vi det egentlig langfredag?

Langfredag | Folkekirken.dk


Sammen med organist Peter Brenøe Lange, orgel og cembalo, vil han som præludium og postludium fremføre uddrag af en barok sonate af Antonio Vivaldi.  Undervejs vil gudstjenesten bliver afvekslet med violinens solostykker af J.S. Bach, ligesom Johannes Søe spiller med på salmerne. 

J.S. Bachs partitaer (solostykker for violin) er specielt gode til at stemme sindet og koncentrere tanken på denne helt specielle dag. Så der venter en uforglemmelig og meningsfyldt gudstjenesteoplevelse, hvor selve konteksten understøttes af det ufortalte via musikken.

Johannes Søe er en kendt violinist, ikke bare i Danmark, men også ude i Europa, USA m.v., hvor han jævnligt er omkring for at give master class. En lang række CD’er er det også blevet til, og typisk har han også kastet sig over ”det smalle repertoire”, som fx Raasteds violinsonater. N.O. Raasted var domorganist i Københavns Domkirke op til omkring 1929, hvor Mogens Wøldike tog over.