Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Koncert med Musica Ficta, Bo Holten, dir. og Bjarke Mogensen, accordeon

APR
02

Koncert med Musica Ficta, Bo Holten, dir. og Bjarke Mogensen, accordeon


Dato Søndag d. 2. april 2023, Kl. 15:00 til kl. 16:15
Sted Skovvejskirken, Digterparken 1, 2750 Ballerup
Pris
Gratis
Koncert med Musica Ficta, Bo Holten, dir. og Bjarke Mogensen, accordeon

Italieneren Domenico Scarlatti, f. 1685, stod lidt i skyggen i slutningen af 1600-tallet af G.F. Händel og J.S. Bach. Det råder Musica Ficta nu bod på ved, sammen med Accordeon spilleren Bjarke Mogensen, at fremføre nogle af de bedste af Scarlattis vokalværker. Det gælder hans 10 stemmige Stabat Mater, der fremmaner Marias klage og sorg ved sønnens kors, forskellige messe satser, samt et Te Deum for dobbeltkor og nogle arier fra komponistens operaer.

 Korets grundlægger og dirigent, komponisten Bo Holten, vil undervejs fortæller om Scarlattis farverige liv og værk, bl.a. om hans konkurrence spil med Händel i Rom omkring år 1710, hvor de to unge genier duellerede på cembalo og orgel. Hvad udfaldet blev….ja, det kan man få at vide ved koncerten.

 Bo Holten har arbejdet hele livet med tidlig musik, grundlagde i sin tid Ars Nova, og Musica Ficta fra 1996. Ved siden af sit virke som internationalt anerkendt kor- og orkesterdirigent, har han komponeret 9 operaer, 2 symfonier, en lang rækker orkesterværker og korværker, filmmusik, ligesom han igennem årene har beklædt mange ansvarsfulde poster i dansk musik- og kulturliv.

 Musica Ficta er et specialensemble, bestående af 10 sangere, med fokus på musik fra middelalder, renæssance og tidlig barok, med komponister som Orlando di Lasso, Luca Marenzio, Carlo Gesualdo samt én af den tids største: Claudio Monteverdi. Men man skal sandelig heller ikke forklejne korets beskæftigelse med den danske sang- og salmeskat, som dokumenteres ved et utal af CD indspilninger, hvor man især kan nye Bo Holtens strålende og unikke korarrangementer.