×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Søndag d. 1. december 2019, kl. 14:00

Sct. Jacobs Kantori synger Christmas Carols og julesange, der knytter sig til læsninger om advents- og juletiden. De 9 læsninger er oprindelig en engelsk adventstradition, som vi i Ballerup Sogn har taget til os som en måde i ord og toner at fejre indgangen til adventstiden på.

De 9 Læsninger er en stemningsfyldt meget spændende gudstjeneste med et flot samspil mellem bibelske tekster, korsang, musik og salmer. Læsningerne fortæller om syndefaldet, profetierne og endelig juleevangeliernes beretning om Jesu fødsel. Man kan også sige, at teksterne handler om, hvordan mennesket blev væk fra Gud og blev fundet igen. Det er en festlig og højtidelig gudstjeneste, hvor i høj grad musikken skaber stemningen, men også oplæsningerne, som får lov at stå for sig selv, uden at præsten prædiker over dem. Den 1. december kl. 14.00 i Ballerup Kirke, første søndag i Advent, den første dag i det nye kirkeår, peger de 9 læsninger frem og åbner døren til julen med dansk og udenlandsk julemusik. Begge kirkens organister Lisa Nielsen og Claus Christian Heilmann medvirker sammen med koret Sankt Jacobs Kantori, sognepræst Henning Sundby Pedersen og oplæsere fra menigheden. 

Efter gudstjenesten serveres der glögg og æbleskiver i Præstegården.

En af de ni læsninger er Esajas' Bog 9,1-6, der indeholder en profeti om det lille barn, der skal være verdens fredsfyrste.

Medvirkende
Sct. Jacobs Kantori, Lisa Nielsen, Claus Chr. Heilmann og Henning Sundby Pedersen
Sted Ballerup Kirke