Tirsdag d. 5. november 2019, Kl. 17:00 til kl. 18:30

Henover sensommeren og efteråret tilbyder jordemoder Anne Vils Pedersen og sognepræst Trine Brandsborg samtaler for gravide, der ønsker at forberede sig til livet som mor til et lille nyt menneske.

Et barn knytter sig til sin mor, længe inden det bliver født. Moren udgør hele barnets verden, og barnet kan kende morens stemme blandt hundrede andre. Alligevel kræver det stort mod at knytte sig til et barn, man endnu ikke har holdt i sine arme, og de glade forventninger får let følgeskab af et tårn af bekymringer. Graviditeten kan sætte gang i mange forskellige tanker og følelser, som det er vigtigt at sætte ord på, og det er netop, hvad man får mulighed for i samtaleforløbet for gravide i Ballerup kirke. ”Det er mirakuløst, når man som kvinde venter barn,” forklarer Trine Brandsborg. ”Livet i maven vokser, og det samme gør kærligheden, men også bekymringerne. Hvad sker der med mig, når jeg bliver mor? Hvordan vil jeg takle ikke at få min søvn? Hvad nu, hvis det går galt?”. Samtaler med udgangspunkt i den nyeste forskning Samtalegrupperne er for alle gravide der har lyst til at vende tankerne om livet i maven med andre gravide. Samtaleforløbet er tilrettelagt i samarbejde med forskningschef Henrik Norholt, der forsker i småbørnspsykologi og familiedannelse, og det tager udgangspunkt i den nyeste forskning inden for mødres tilknytning til barnet i maven. Samtalerne fungerer som en slags mental forberedelse til rollen som mor og det nye forældreliv. Det er åbne og fordomsfrie gruppesamtaler med maks. fire deltagere, hvor man frit kan tale om alt fra de store spørgsmål i livet til hverdagens problematikker. Hver gang med udgangspunkt i ét af følgende 6 temaer: Graviditeten, Det ufødte barn, Dig som mor, En ny familie, Fødslen og Livet med et lille barn.

jordemoder Anne Vils Pedersen og sognepræst Trine Brandsborg
Ballerup Kirke