• Begivenheden har allerede fundet sted.
Onsdag d. 28. oktober 2020, Kl. 18:30 til kl. 21:00

Kom og hør om de drabelige danske og nordiske sagnhelte, voldelige møkonger og skurke fra Jylland. Oplev fra litteraturens verden bersærker, trolde og blåmænd – og blive klogere på de kristne sagaer.

Foredragsholder Annette Lassen, PhD og Lektor på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab vil i sit foredrag særligt kaste lys over Nordens kristne sagaer og tage os med på en litterær rejse til Norden.  Denne aften stiller hun skarpt på tilblivelsen af det store oversættelsesarbejde af 8 bind om de islandske sagaer, som hun har været én af hovedkræfterne bag. Annette Lassens arbejde med at oversætte oldtidssprog til nutidsdansk har høstet stor anerkendelse. Oldtidssagaerne har givet inspiration til ”Game of Thrones” og ”Ringenes Herre” og ”Vikings” og sagaerne er en del af vores – måske – alt for glemte kultur.

Kom til spændende foredrag fra kl. 19. 30 – 21 og allerede fra 18. 30 kan der købes aftensmad, hvor servering tager hensyn til corona-restriktioner. Når man rejser sig fra borde, skal man bære mundbind, som uddeles ved ankomsten. Pris alt inklusiv (vin, øl, vand, kaffe og te) koster 50 kr. Tilmelding senest mandag 26. oktober hos kordegnekontoret 44609051 ml. 10 – 13. Kirkebil kan bestilles senest fredag samme sted for personer bosiddende i Ballerup sogn.

Arrangører sognepræsterne Trine Brandsborg og Inge Meibom

AFLYST - Foredragsaften i Litteraturkredsen