• Begivenheden har allerede fundet sted.
Fredag d. 27. november 2020, Kl. 18:00 til kl. 19:00

NB! Gudstjenesten er flyttet til Skovvejskirken pga renovering af orgel i Ballerup kirke.

Fredslys til Ballerup

Fred til mennesker! På latin: Pax Hominibus!

Englene sang det for hyrderne julenat i Betlehem. En af de ældste kristne kirker i verden er bygget over det sted, hvor Jesus blev født. Under kirken er der en grotte, den klippehule hvor Maria fødte. Her brænder en evig flamme.

For mange år siden opstod traditionen at tænde et lys ved den flamme og med fly transportere det til Wien i Østrig. Her holdt man en stor fælleskirkelig gudstjeneste for fred. Lyset blev derpå sendt rundt i Europa med stafet i tog og med privatbiler. Det var fortrinsvis spejderne og Sct. Georgs Gilderne, der bragte lyset rundt. Siden 1996 også her i Danmark.

Vi plejer at få Fredslyset her til Ballerup Sogn med juletræstænding på Kirketorvet, borgmesterens tale, og en kort andagt i kirken, hvor flammen er bragt videre i olielamper, flagermuslygter, fakler eller lignende. Men arrangementerne er mange steder blevet aflyst i år. Kirketorvet er under renovering. Covid-19 begrænsninger har gjort det umuligt at forsamles. Alligevel holder vi fast i traditionen i Ballerup Sogn fredag før 1. Søndag i Advent. Den gamle middelalderkirke er midlertidigt lukket pga. renovering af orglet, så i år bliver det fra Skovvejskirken, en kort gudstjeneste fredag den 27. november 2020 kl. 18.00, hvor lysene tændes på alteret for at minde os om den fred til mennesker, der er givet os med den kristne tro. Flammen kan tages med hjem i medbragte lamper.

Fredslyset
Henning Sundby Pedersen