Jazzhøjmesse med dåb med Mads Vinding, bas

Dato Søndag d. 13. november 2022, Kl. 10:00 til kl. 11:00
Trine Brandsborg
Jazzhøjmesse med dåb  med Mads Vinding, bas

Søndag den 13. november kl. 10, medvirker jazz bassisten Mads Vinding til gudstjenesten i Skovvejskirken.

Gudstjenesten vil være som en gudstjeneste plejer at være. Forskellen er blot, at al musikken får en twist af jazz, hvilket gælder både præludiet og salmerne. Dagens motet af J.S. Bach  bliver fremført at koret a cappella, SATB, akkompagneret af Mads Vinding. Under nadveren tager duoen et kendt stykke klassisk musik under behandling. Til sidst en mere traditionel dansk efterårssang at gå hjem på, i duo spil mellem Mads Vinding og Peter Brenøe.

Mads Vinding er en legende på den danske jazzscene, og har igennem årene spillet sammen med de fleste store musikere, hvad enten danske eller udenlandske. Han er kendt for sin store musikalitet, præcision, fantastiske teknik og fremragende improvisationer, ligesom han heller ikke afholder sig fra bare at ligge i baggrunden med sin walking bas med et rigtigt godt drive. Dagen er helliget duosamspillet og kor a cappella musik, som i særdeleshed passer sig godt for rummet og den oprindelige kirkemusikalske tradition, hvilket dog ikke forhindrer, at aktørerne i de fleste tilfælde drejer musikken i ”den blå” retning.