MAJ

Sted Skovvejskirken, Sankt Jacobsvej 1B, 2750 Ballerup
Laila Bomose
Jazz Højmesse

Traditionel gudstjeneste blot med ”et touch” af jazz

Jazz gudstjeneste med Mads Vinding

Søndag den 22. maj kl. 10, medvirker jazz bassisten Mads Vinding til jazz gudstjenesten i Skovvejens Kirke, Digterparken 1, 2750 Ballerup

Gudstjenesten vil være som en gudstjeneste plejer at være. Forskellen er blot, at al musikken får en twist af jazz, hvilket gælder både præludiet og salmerne. Ja, såmænd bliver dagens motet af J.S. Bach fremført at koret, i laid back stil alla Count Basie, akkompagneret af Mads Vinding. Under nadveren tager duoen et kendt og smukt klassisk stykke under behandling. Til sidst en mere traditionel jazz standard at gå hjem på, i duo spil mellem Mads Vinding og Peter Brenøe.

Mads Vinding er en legende på den danske jazzscene, og har igennem årene spillet sammen med de fleste store musikere, hvad enten danske eller udenlandske. Han er kendt for sin store musikalitet, præcision, fantastiske teknik og fremragende improvisationer, ligesom han heller ikke afholder sig fra bare at ligge i baggrunden med sin walking bas, og give et rigtigt godt drive. Dagen er helliget duosamspillet og kor a cappella musik, som i særdeleshed passer sig godt for rummet og den oprindelige kirkemusikalske tradition, hvilket dog ikke forhindrer, at aktørerne i de fleste tilfælde drejer musikken i ”den blå” retning.